Spații de cazare la mare înălțime. Complex Eden, Gura Portiței

Complex Eden, Gura Portiței, jud. Tulcea. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Complex Eden, Gura Portiței, jud. Tulcea. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Nu știu dacă de vină e vremea frumoasă de afară sau sînt doar consecințele proverbului “Românul își face iarna car și vara se plimbă cu mașina” pentru faptul că, în noiembrie, analizăm early booking-uri pentru concediul din 2014, dar la rubrică avem și de data asta o propunere de cazare estivală: Complexul Eden din Gura Portiței, celebrul sat de vacanță de la granița dintre Deltă și mare.

Adresa: Gura Portiței, județul Tulcea. Altitudine 0 m (cîteodată, chiar minus cîteva zeci de centimetri, dacă vin valuri mai mari).

Căi de acces: Combinate, pe uscat și pe apă: cu mașina pînă la Jurilovca, cu vaporașul sau șalupa de mare viteză peste lacul Golovița pînă la Portița.

Dotări: Căsuțe cu ponton, toalete publice cu apă caldă și hîrtie igienică gratis, minigrădină zoologică în libertate (mistreți, șerpi și – se putea fără? – miliarde de țînțari).

Prețuri: Mari. Un sejur de minimum trei nopți, anul ăsta, îți ușura cardul cu sume cuprinse între 90 de euro / camera de căsuță de lemn și 450 de euro / apartamentul în vilă de trei stele (transport Jurilovca – Gura Portiței și retur & mic dejun incluse). Dar, pentru jurnaliștii de travel și alte categorii de boemi faliți, există varianta “Spații de campare la mare înălțime”: după ce treci de plaja amenajată a satului de vacanță, dai de o plajă sălbatică invadată de scoici pe care poți să pui cortul fără să plătești. Evident, ești la non-inclusive: trebuie să vii pregătit, cu provizii la tine, pentru că în sat nu există magazin alimentar, iar la singurul restaurant și aerul e scump. Pont: te poți înțelege cu șoferii (timonierii?) șalupelor rapide ca să-ți aducă ei pîine, țigări și baxuri de bere la prețuri normale, din Jurilovca.

Ambianță: De pustietate de capătul lumii. Pește (ieftin, de la pescarii lipoveni) pe grătar, vin (dacă n-ai uitat să pui în rucsac) la foc de tabără, dans cu consoarta pe cîntece de pescăruși.

(articol publicat în Cațavencii nr. 44/122 din 6 noiembrie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.