Living Las Vegas

Las Vegas, SUA. FOTO: George Jiglău-Gherghe
Las Vegas, SUA. FOTO: George Jiglău-Gherghe

Zilele trecute, domnul George, corespondentul nostru nord-american, ne-a trimis o telegramă cu notițele sale de turist grăbit, mîzgălite pe spatele chitanțelor și notelor de plată ale săptămînii de vacanță în Las Vegas.

Dormit șase nopți la MGM Grand Hotel Las Vegas. Înțepenit pe scaun o zi, în excursia cu autocarul la Hoover Dam și Grand Canyon (100 dolari, cu tot cu prînz și cină în Williams, Arizona); relaxat o zi, la piscina hotelului – patru bazine plus lazy river. Dat kilometraj peste cap prin oraș: patru zile per pedes, o mie și ceva de poze indoor și outdoor.

Hoinărit around, brownian, prin Strip Area: căscat gura la hotelurile tematice somptuoase (Bellagio, Caesars Palace, The Venetian, Treasure Island) care încearcă să te atragă chiar și pentru un show de zece minute: dans de flăcări, fîntîni arteziene, pirați și sirene, statui mișcătoare… Pierdut prea mult timp – pentru cineva care, ghinionist fiind, consideră gambling-ul o boală ciudată, incurabilă – prin cazinouri fără ceasuri, în care poți să bei beri și margarite cu doar un dolar și n-ai voie să filmezi/fotografiezi. Renunțat la o vizită în studioul lui Jay Leno pentru un zbor cu elicopterul deasupra orașului: șampanie all you can drink și un shot de adrenalină – 70 dolari. Văzut spectacolul Cirque de Soleil Zumanity (rating 18+). Priceless!

Întîlnit cu localnicul Andre Agassi, stat în pat cu Jenna Jameson, atins celebrul posterior al lui J. Lo, cîntat cu Stevie Wonder; toate în casa doamnei Tussaud, contra a 20 bucks. Intrat la magazinul-muzeu Coca Cola, unde, pentru 7 dolari, poți testa 16 băuturi comercializate de faimosul concern în diferite colțuri ale lumii, și la distractivul, coloratul și gustosul magazin M&M World, care, probabil, are pe stoc jumătate din cele 200 milioane de bomboane vîndute zilnic în State.

E legal să bei pe stradă. Paharul favorit al setoșilor e, practic, o sondă de plastic destul de lungă ce poate ține loc și de baston dacă depășești măsura. Tot pe stradă, e legal să primești fluturași cu numere de telefon. La care, for the record, n-am sunat, dar fetele din poze arătau bine. What happens in Vegas stays in Vegas… Pînă cînd vezi The Hangover 1 sau citești Cațavencii.

GEORGE JIGLĂU-GHERGHE

(articol publicat în Cațavencii nr. 20/47 din 23 mai 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.