Spații de cazare la mare înălțime. Avocado Hostel, Varna

Avocado Hostel, Varna, Bulgaria. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Avocado Hostel, Varna, Bulgaria. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Săptămîna asta ne cazăm tot în Varna. După check-out-ul din Yo-Ho-Hostel, ieșeam în bulevardul central botezat ca un personaj de telenovelă (Maria Luiza, parcă) și, cinci minute mai tîrziu, eram deja în alt hostel, în Avocado. Cel mai bun reper pentru viitorii posibili clienți e Godzilla care scoate botul din peretele unei clădiri, două-trei numere mai încolo, printre labele căreia se intră nu într-o sală de jocuri, cum am crezut inițial, ci într-o pizzerie.

Locul: Casa veche, cu patină istorică, cam distrusă pe dinafară, are un interior curățel, amenajat foarte OK. Din sufrageria care ține și loc de recepție se intră în dormitoarele cu tavane înalte, uși de trei metri și perdelele verzi aluzie la nume. Camera 11, patul 3, parter, a fost adresa mea în a doua zi de chiriaș în Varna…

Prețurile: …pentru doar 15 leva/noapte.

Oamenii: Fata cu părul de șoc (un roz turbat mușcător de retină) care făcea pe recepționera m-a cazat cu un polonez și cu un turc foarte scumpi la vorbă. Sau poate doar timizi în engleză. Floyd, australianul vecin de pat, a fost însă comunicativ și pentru ei. Aflat în gap year, ca mai toți australienii întîlniți prin hostel-uri, călcase deja o bună parte de Europă: după trei luni în Schengen, era acum în pauza de non-Schengen, în Est, și urma să ajungă și la București. Desigur, i-am predat și lui lecția de turism pentru neinițiații în taxiurile din Gara de Nord și fetele de Centrul Vechi, despre ce să (nu) faci în țara lui Dracula.

Ambianța: M-am nimerit la Avocado într-o perioadă moartă. Mai pe seară, cînd m-am întors din oraș, afară ploua ca-n potopul lui Noe și puținii locatari n-aveau chef de nimic, dormeau ca urșii. Nu mi-a rămas altceva de făcut decît să mă bag și eu la somn, după o vizită la dușuri. Nu știu cum mai e acum, dar atunci se întîmpla o chestie ciudată cu apa: la duș, era doar călduță, indiferent cum te jucai cu joystick-ul robinetului (teoretic, stînga sus era poziția de foarte caldă, debit maxim), în schimb, la chiuveta din bucătărie, apa rece era fierbinte. Și aia fierbinte, tot fierbinte. Twin Peaks de Varna.

(articol publicat în Cațavencii nr. 48/331 din 6 decembrie 2017)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.