Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Roua, Șimon

Pensiunea Roua, Șimon, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Roua, Șimon, jud. Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

În sesiunea de astăzi a simulatorului nostru de turism rural, experimentăm cum e să fii, pentru un week-end, proprietar de vilă la munte.

Adresa: Strada Iancu Gonțea nr. 267 A, sat Șimon, comuna Bran. Altitudine cca 800 m.

Căi de acces: Cum vii pe DN 73, dinspre Rîșnov, după ce-ai trecut de aglomerația de la castel, faci la stînga, apoi, după vreo 3 km pe un drum care urcă ușor printre case cochete, oprești în fața unei clădiri P+2 mai retrase, aflată la poalele unui deal împădurit.

Dotări: Cinci dormitoare cu baie și balcon la etajul 2, living spațios și bucătărie complet utilată la etajul 1, masă de ping-pong, saună și jacuzzi la parter, foișor și grătar în curte, internet wireless peste tot.

Prețuri: 150 de lei dubla. Tarif pur informativ: pensiunea se vinde numai en gros, pentru minimum două zile, cu 500 de lei pe noapte, în extrasezon (ca idee, ca s-o cumperi de revelion, te costă 9.000 de lei pachetul de cinci nopți, dar, probabil, e rezervată deja în avans pentru următorii cel puțin trei ani).

Ambianță: Proprietarii îți predau cheile la începutul sejurului; te mai vezi cu ei abia în ziua plecării. Pensiunea asta e perfectă pentru o reuniune de familie împăștiată prin lume, o petrecere de aniversare cu cei mai buni prieteni sau … (a se completa după caz, cu ce evenimente mai mult sau mai puțin intime își dorește fiecare). După ce te-ai săturat de drumețiile prin zonă, poți să faci clătite, dansînd cu tigaia pe piesa preferată, dată la maximum în boxe, să pui de-o galerie de fotbal în fața televizorului, împreună cu gașca ta de bere, and so on, cam tot ce-ai vrea să faci acasă, dar nu poți. Pentru că spațiul restrîns și/sau loviturile isterice în calorifer ale vecinului de desubt nu te lasă.

(articol publicay în Cațavencii nr. 38/116 din 25 septembrie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.