Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Arinul, Sovata

Pensiunea Arinul, Sovata, jud. Mureș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Arinul, Sovata, jud. Mureș. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

O cazare în Sovata e ușor de găsit. Problema e că, de cele mai multe ori, cazările astea ușor de găsit sînt ori scumpe, ori proaste. Cînd nu sînt și scumpe, și proaste. Pentru una ieftină și bună trebuie să sapi adînc net-ul. Sau să citești mai departe.

Adresa: Strada Arinului, nr. 17, Sovata. Altitudine 620 m.

Căi de acces: Din centru, de la lacul Ursu, urci cu drumul care duce la pîrtie vreo 2 km, pînă la complexul Stîna de Vale. Faci apoi dreapta, la indicatorul care te trimite în zona periurbană a Sovatei, și încă o dată dreapta spre străduța pensiunii. Shortcut pentru cei deja cazați, care se întorc pe jos din stațiune: podețul peste pîrîul Sebeș (ajungi la el coborînd scările din fața restaurantului Stîna de Vale) te scutește de un ocol de aproape un kilometru.

Dotări: Interioare: LCD TV, minifrigider, baie cu dozatoare de săpun lichid și uscător de păr/chelie. Exterioare: piscină acoperită, foișor din lemn, loc de joacă pentru copii (leagăne, tobogan), loc de joacă pentru adulți (grătar). Pensiunea pare recent inaugurată: toate echipamentele sînt noi sau fără urme vizibile de folosință. Încă.

Prețuri: 70 de lei dubla. Dacă-ți spun că am stat aici, în regim single, promoțional, cu 40 de lei, vei face, probabil, fața amicului întîlnit dimineață, la cafea, care a dormit de două ori mai scump, la vecinii de la Stîna de Vale. Anyway, pentru apa unui duș, curentul consumat în cele două ore de Discovery și căpăcelul de detergent de la spălarea lenjeriei, cred că am plătit suficient.

(articol publicat în Cațavencii nr. 11/89 din 20 martie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.