Spații de cazare la mare înălțime. Drama Queen Inn, Sibiu

Drama Queen Inn, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Drama Queen Inn, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: Săptămîna asta ne despărțim de serialul de hosteluri, dar nu ne deplasăm foarte departe nici de concept, nici de locul episodului anterior: din Piața Mică a Sibiului, de la Old Town Hostel, se fac cel mult cinci minute de mers lejer, coborînd prin Pasajul Scărilor, pînă la piațeta în care se varsă Tîrgu Vinului, strada pe care, la numărul 9, locuiește Drama Queen Inn. Dacă ajungi aici ca spectator-personaj în Rămășițe-le Teatrului Senzorial Labirint, după reprezentație, o să ai ocazia s-o cunoști și pe Drama Queen: Dorina, actriță și proprietară a spațiului în care s-a montat piesa – o clădire de patrimoniu în curs de restaurare, construită între secolele XIV-XVIII, și corpul alăturat, locuibil, la a cărui mansardă sînt cazați oaspeții inn-ului.

Oamenii: Dorina e un personaj fabulos. Nu știi din ce carte/film, dar un om care a călătorit vreo 14 ani pe toate continentele trebuie să fi fost imortalizat pe undeva de-a lungul drumului. La căsătoria cu un olandez zburător (cu care are doi copii deosebiți, Ion și Dacian; 12, respectiv 10 ani), cadoul de nuntă al Dorinei au fost o bicicletă și biletul de avion spre Filipine: a urmat o lună de miere de trei luni, în care casa avea doar 25 de kilograme și era mai mereu pe pedale. Ulterior, au organizat împreună excursii cu bicicliști olandezi pe Drumul Mătăsii, în Pakistan, Laos, Tailanda, Cambodgia, Mongolia, Africa, America de Sud; sărbătoreau nu anii de căsnicie, ci zecile de mii de kilometri de călătorie pe bicicletă (la 10.000, de exemplu, erau în Birma și la cina romantică au avut salată din flori de nufăr). Din motive de intimitate a musafirului și de interacțiune maximă cu el, Dorina acceptă doar un singur călător (sau cuplu) odată și îl tratează ca pe un prieten al casei.

Prețurile: Pentru contravaloarea în lei a 30 de euro, te poți caza într-un apartament cu intrare separată (comună e doar scara din lemn care duce din curtea interioară la etaj): două camere mobilate în stil tradițional autentic, cu atmosferă de vremuri vechi, dar dotări moderne (baie, saună, Internet). La discuțiile pe teme turistice din bucătărie va apărea și o țuică tînără, de vîrsta lui Dacian, de la Hațeg, mai exact de la Gura Rîului, locul natal al Dorinei.

Ambianța: Drama Queen Inn e mai mult decît o pensiune. Vei trăi viața unui sibian obișnuit, pentru că ești un membru al familiei; e adevărat, cel alintat, scutit de corvezile zilnice ale celorlalți. Singurele tale sarcini sînt să ai grijă să nu pierzi cheia de la intrare și să nu-l scapi în stradă pe Zuzu, labradorul foarte energic, gata oricînd să alerge după o minge.

(articol publicat în Cațavencii nr. 17/197 din 29 aprilie 2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.