Spații de cazare la mare înălțime. DoubleTree by Hilton, Oradea

Hotel DoubleTree by Hilton, Oradea. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel DoubleTree by Hilton, Oradea. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Dacă ești cititor vechi al acestei rubrici, știi deja că nu sînt absolut deloc fanul cazării la hotel, indiferent cîte stele ar avea acesta. Numai că, independent de opțiunile turistice personale, viața de călător profesionist mi-a oferit și nopți de dormit în paturi de lux, cum a fost cazul press trip-ului de Oradea din vară.

Locul: DoubleTree by Hilton e un hotel de cinci stele inaugurat în 2012, situat pe Aleea Ștrandului, vizavi de un părculeț îngrijit în care niște puști joacă baschet de dimineață pînă seara (mă rog, jucau în iunie, cînd am fost eu), și orientat spre Vest, pe segmentul business. Pe parcursul călătoriei pînă în camera 410, spațiul meu de cazare la mare înălțime de la etajul 4 cu balcon spre dealul Ciuperca, prin pereții din sticlă ai liftului exterior, am avut posibilitatea să scanez pe verticală centrul orașului și o bună porțiune a cursului Crișului Repede.

Dotările: Toate dotările pe care ți le poți imagina la cinci stele: minibar, seif, toaletă cu finisaje deosebite, telefon, aer condiționat, televizor LED, halat de baie, uscător de păr, papuci… Mai lipseau doar masa și fierul de călcat, ca să mă simt ca acasă (la ea). Dar, stai, că le avea și pe astea. Cameră curată, confortabilă; și un prețios al cazărilor, care miroase circumspect perdelele și măsoară cu micrometrul praful de pe mătură, ca să facă ulterior reclamație pe blog, ar fi impresionat. Sală de forță, fitness, saună, jacuzzi, masaj. Nu în cameră, desigur. La parter, cu intrare din holul care mai duce spre restaurantul Laurus, în care micul dejun, ca la orice hotel de firmă de-afară, are suficiente feluri din care să te servești.

Prețurile: Am fost invitat, n-am plătit: tot ce pot să fac ca să te ajut la capitolul ăsta e să mă uit pe site-ul lor și să citez de acolo: de la 330 de lei camera twin, în cursul săptămînii. Franciză Hilton cu prețuri de motel de autostradă în occident.

Ambianța: Design interior modern, mobilier elegant, personal amabil. Și generos: în recepție, am primit, atît la sosire cît și la plecare, cîte un fursec cald cu nucă și ciocolată. Plus două sticluțe de vin, alb și roșu, branduite Oradea, care așteptau în cameră, din partea casei. Știi splurge, categoria aia de cazare premium din ghidurile turistice? Ei, cam așa e la DoubleTree by Hilton: cît stai acolo, te simți important, ca un om de afaceri, chiar și în cazul în care ești doar un jurnalist de travel specializat în cronici de refugii și adăposturi montane. Dacă ai vreodată prilejul să stai acolo, fie că ești invitat, fie că prinzi o promoție cu discount semnificativ al tarifului, zic să nu ratezi ocazia.

(articol publicat în Cațavencii nr. 44/275 din 2 noiembrie 2016)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.