Spații de cazare la mare înălțime. Pensiunea Izvoare, Slănic Moldova

Pensiunea Izvoare, Slănic Moldova, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pensiunea Izvoare, Slănic Moldova, jud. Bacău. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Să zicem că, dornic de un week-end liniștit (tranchilizant, chiar) la Slănic Moldova, ai intrat pe net și ți-ai făcut o rezervare la Pensiunea Izvoare. Urmează o simulare de sejur, ca să știi la ce să te aștepți.

Adresa: Slănic Moldova, strada Nicolae Bălcescu, nr. 2. Altitudine 530 m.

Căi de acces: Ai ieșit din Tîrgu Ocna și, după podul peste Trotuș, ai făcut dreapta, spre Comănești? Greșit. Reconfigurarea traseului: întoarceți unde aveți posibilitatea. La prima intersecție, virați la dreapta. Mergeţi mai departe 18 km. În 300 de metri viraţi uşor la stînga. Ați ajuns la destinație.

Dotări: De trei margarete, dar cam ofilite. Camere cu baie și TV, terasă la mansardă, restaurant la parter. Cere una cu ferestre spre pădure: două zile o să dormi în miros de frunze tinere și o să auzi doar traficul bursucilor.

Prețuri: Oarecum similare cu cele de hostel aglomerat / hotel de ** pustiu: 80 lei camera dublă.

Ambianță: Pensiunea e poziționată central, la ieșirea din parcul stațiunii, pe malul Slănicului, aproape de izvoarele minerale și de intrarea în traseul “300 de scări” ce duce în vîrful dealului Dobru. Nu, nu există lift; leneșii care n-au chef de urcat etaje, dar care vor să facă totuși puțină mișcare, sînt așteptați peste drum, la terenul de tenis cu tarife orare de închiriere prietenoase: 10 lei terenul, 3 lei rachetele. Clienții pretențioși, nemulțumiți de restaurantul pensiunii (meniuri tocite, naproane unsuroase, iz de cantină), sînt sfătuiți să caute o masă în altă parte. De exemplu, vreo 2 km mai în amonte, în cel al păstrăvăriei.

(articol publicat în Cațavencii nr. 12/90 din 27 martie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.