Spații de cazare la mare înălțime. Holiday Inn, Plovdiv

Holiday Inn Hotel, Plovdiv, Bulgaria. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Holiday Inn Hotel, Plovdiv, Bulgaria. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: Cartierul general al 9th International Meeting of Tourism Plovdiv de la începutul lunii octombrie a fost hotelul Holiday Inn. Mai exact, sala de conferințe de la primul etaj, ziua, și restăurănțelul de la parter, dimineața și seara.

Dotările: Noaptea? Camera 503 (cum ieși din lift, imediat în stînga), care mi-a fost casă în Plovdid pentru trei zile, e spațioasă și decorată simplu, cu mult bun gust. Are mochetă groasă, pat suficient de mare cît să te trezești dimineață în alt loc față de cel în care te-ai culcat, toolkit (fierbător, căni, pliculețe) ca să-ți faci o cafea instant sau un ceai, miniseif și fier de călcat, baie complet echipată, de la prosoape și geluri de duș la cadă, uscător de păr și telefon, internet supersonic. Nu vă mint, m-aș fi mutat pentru o vreme acolo, dacă…

Prețurile: …tariful zilnic n-ar fi cam cît chiria lunară a unei garsoniere din Militari.

Oamenii: Am intrat pe ușa hotelului într-o miercuri după-amiază, împreună cu ceilalți colegi jurnaliști invitați, Florin și Olga. Cînd am plecat, sîmbătă dimineață, eram mai bogat cu cîțiva prieteni: Robert, tatuatul praghez angajat al unei agenții de turism britanice cu care am povestit o jumătate de noapte la o bere bulgărească și-un coniac albanez, rockerii macedoneni de la televiziunea din Skopje, neamțul Götz, englezul Mike, jovialul membru al FIJET UK, Noemi și Barbara, italiencele de la La Stampa cu care am stat la masă și am degustat bunătățile oferite de gazde.

Ambianța: În seara sosirii, în zona de bar, bufet cu autoservire și mese de lîngă recepție (restaurant e cam mult spus), s-a petrecut un elegant cocktail de primire asortat sonor cu muzica de cameră a unui cvartet de coarde, atmosfera destinzîndu-se cîteva pahare de vin mai tîrziu, după ce lumea și-a mai desfăcut cravatele. Dac-ar fi fost să mă mut aici, cum mă gîndeam mai sus, asta nu mi-ar fi plăcut la locul ăsta: că, pentru un drum la bucătărie, ar fi trebuit să cobor cinci etaje și că totul e cam înghesuit. Pe de altă parte, cît stai la coadă ca să-ți pui ceva în farfurie, ai timp să socializezi cu cei din jur.

(articol publicat în Cațavencii nr. 43/326 din 1 noiembrie 2017)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.