Spații de cazare la mare înălțime. Centrum House Hostel, Brașov

Hostel Centrum House, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hostel Centrum House, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: Deschis anul trecut, într-o casă veche de pe Republicii, celebra pietonală a Brașovului, Centrum House Hostel este cazarea perfectă pentru backpacker-ii care vor să aibă patul cît mai aproape de cîrciumile din centru. Dacă te regăsești în categoria asta, nu te baza pe Google Maps, c-o să ajungi, ca Rică Venturiano, în altă parte (numărul 58 e, conform hărții domnului Google, pe o altă clădire), urmează adevăratul walkthrough: cum vii dinspre Piața Sfatului, uită-te pe partea dreaptă după o casă de schimb valutar și o gelaterie; intră pe gangul dintre ele (atenție, intrarea e foarte îngustă – dacă nu ești atent, o ratezi sigur); treci de cele două baruri de la parter; urcă la etaj, pe scara din dreapta; traversează mica pasarelă spre ușa recepției; sună și ți se va deschide.

Prețurile: Patul în camera de șase locuri (Team 6), din care se face trecerea spre cea de opt (da, ai ghicit, Team 8), cu ferestre la pietonală, și accesul spre baia arondată amîndurora, m-a costat 36 de lei (e posibil, însă, să fi beneficiat de vreo promoție, pentru că la ultima verificare, pe site-ul hostel-ului, prețul era cu 10 lei mai mare).

Oamenii: Din echipa de maximum 14, în seara aia de sfîrșit de ianuarie, s-au prezentat doar doi locatari, și ăia nițel accidentați: eu, afectat după o repriză de beri în Rockstadt, coechipierul, Octavian din Deva, obosit după o călătorie lungă. Mai multe cuvinte am schimbat, la check-out, cu Emöke, simpatica recepționeră de serviciu care m-a invitat la o cafea din partea casei.

Ambianța: Hostel-ul ăsta superdecomandat, ale cărui camere (renovate, by the way, în stil „spațiu de prezentare mobilier tineret IKEA”) sînt împrăștiate în două corpuri de clădire, pe niveluri diferite, cu intrări separate, îți dă un ușor feeling de motel din filmele americane. Exceptînd holurile, singura zonă comună în care poți interacționa cu altcineva decît colegii de cameră este bucătăria de la etajul 2. Care, oricîți pereți desenați cu nume de orașe și expresii în diverse limbi ar avea, e tot o sală de mese în care se poate face doar o socializare de cantină.

(articol publicat în Cațavencii nr. 20/149 din 21 mai 2014 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.