Nashpa Turizm: Caţavencu în vacanţă cu trenul. Episodul 10: Pisa-Florența

Pisa, Italia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Pisa, Italia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Ocolul Europei în 30 de zile ajunge în Italia

Din episoadele anterioare: nenea Nae a umblat hai-hui prin peninsula iberică de la Porto la Lisabona şi de la Madrid la Barcelona.

După o noapte furtunoasă în Barcelona, Nae urcă în tren, salută politicos sud-americanii colegi de compartiment şi, via Figueras-Perpignan-Cannes, ajunge la Pisa. Să dea un brînci turnului cu defecte de construcţie pe care toată lumea se oferă să-l sprijine în poze. Tot plimbîndu-se prin oraş, se întîlneşte cu un vechi amic, Pinnochio, care face cinste cu o pizza la cuptor cu lemne.

O ia apoi în amonte pe Arno pînă la Florenţa, pentru a onora invitaţia la o recepţie a familiei Medici. Nu se făcea să lipsească de la o asemenea întrunire selectă: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli, Rafael, Brunelleschi, Donatello, Masaccio, Galileo Galilei. Unii dintre ei discută ceva despre o Renaştere, sau cam aşa ceva (n-a înţeles prea bine că se vorbea în şoaptă) – probabil un partid de opoziţie.

Mai pe seară, recepţia se încheie cu o plimbare pe Ponte Vecchio, iar petrecerea se mută acasă la un alt invitat, Dante. L-au sunat şi pe Mutu, dar avea telefonul închis.

Dumneavoastră ţineţi browser-ele deschise: Episodul 10 Pisa-Florenţa e – în exclusivitate – doar pe www.catavencu.ro.

(articol publicat pe catavencu.ro, 20 septembrie 2009)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.