Baruri europene: Wild & Co, Albufeira

Wild & Co, Albufeira, Portugalia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Wild & Co, Albufeira, Portugalia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Cum ziceam și data trecută, după ce-am ieșit din Hangover cu gașca de infotripiști în Algarve, viața de noapte în Albufeira se trăiește în special pe The Strip, străduța cu sens unic din centru pe ale cărei trotuare mai late decît carosabilul dai peste tot felul de turiști, de la pensionari nordici ieșiți pentru promenada de seară la puștoaice britanice fugite de-acasă, care se perindă prin fața cluburilor, acroșați insistent de animatorii repede vărsători de un free shot, dacă intri în localul lor. The Strip se vrea o miniversiune portugheză a celebrului bulevard din Las Vegas, dar cacofonia sonoră a muzicii barurilor și pestrițul peisaj de bîlci estival îți dau mai mult senzația de centrul Neptunului, în anii lui de glorie.

Chiar în capăt, pe dreapta, cum veneam dinspre Hangover, ne-a ieșit în cale Wild & Co, o hardughie cu aspect de han, de-afară, și decor de garaj american, circa anii 50, în interior: un Chevy roșu, tăiat longitudinal, cu Elvis la volan, parcat pe peretele din spatele barului din dreapta (da, sînt două baruri: mai e unul pe stînga, după ce urci cîteva trepte), printre pompe vechi de benzină și reclame la ulei de motor din neon colorat, părea că așteaptă un mecanic să-i ridice capota. Cînd am intrat noi, mult după miezul nopții, o lume adunată buluc la un demonstrativ de jonglerii cu sticle și pahare aplauda ritmic niște barmani urcați pe tejghea care aruncau în aer cu cocktailuri. Hmm, nimic spectaculos pentru mine: aș fi fost mult mai impresionat, dacă-mi aruncau și mie o bere. N-am terminat bine de gîndit asta, că m-am și trezit în mînă cu o Sagres, primită de la Cristina, colega de grup. Obrigado!

Show-ul bartender-ilor s-a terminat și mulțimea s-a împrăștiat pe la mese sau prin fața barurilor. Cît mi-am băut berea, acompaniat de o interminabilă muzică funk, am făcut un tur de orizont. Lume în vacanță, anglofonă, trecută bine de 30 de ani, bîțîind, cu un pahar în mînă, pe lîngă mesele înalte, fără scaune; dintre toți dansatorii, ieșeau în evidență doi angajați ai barului, un el și o ea, costumați sumar marinărește, care se mișcau lasciv la înălțime, pe niște postamente dedicate. Și care, la un moment dat, au coborît de pe socluri și au început să se plimbe prin sală cu o ramă de tablou inscripționată Wild & Co Show Bar, invitînd clienții să intre în peisaj, la poză, și în galeria foto online a clubului.

Rămăseserăm aproximativ numai noi în bar, cînd am vorbit cu DJ-ul să mai schimbe funk-ul și să pună ceva rock. Omul a confirmat comanda, dar n-a percutat în timp util, așa că, după ce ne-am terminat consumația, ne-am întors în Hangover. Noaptea era încă tînără.

(articol publicat în Cațavencii nr. 34/265 din 24 august 2016)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.