Spații de cazare la mare înălțime. The Fool Moon Backpackers, Bristol

The Fool Moon Backpackers, Bristol, UK. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
The Fool Moon Backpackers, Bristol, UK. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

N-au trecut decît 72 de ore (dacă citiți revista în dimineața difuzării, miercuri) de la check-out-ul din The Fool Moon Backpackers, hostel-ul din Bristol cu fațadă vopsită într-un albastru turbat, decorat, în curtea-terasă, cu niște ciuperci psihedelice crescute direct din mintea Pălărierului Nebun din Alice in Wonderland.

Locul: După ce-am trecut de bodyguard-ul de la poartă care cerea 4 lire (s-a liniștit cînd i-am zis că sînt client al hostelului, nu al barului în care urma să performeze un DJ american) și de recepționera care voia 20 de lire cash, garanție pentru cheie, am urcat niște holuri înguste pînă la etajul doi, în camera K, cu peisaj de savană, în care zebra de lîngă patul meu aștepta să fie mîncată de leii de pe celălalt perete.

Prețurile: De menționat, în special, amenda de 20 de lire, în cazul în care nu-ți speli vasele, cum te avertizează arogantul afiș din bucătărie: Were not here to clean up your mess. Really? You should. Sînteți aici doar ca să puneți cearșafuri în brațe, la check-in, și să încasați 22 de lire/pat: la 220 de lire/noapte, preț de cameră de hotel de cinci stele, cineva ar trebui plătit să facă curățenie, totuși. Probabil așa judecă toată lumea, pentru că anunțul, întărit de un amenințător Samuel L. Jackson din Pulp Fiction lipit pe faianța de deasupra chiuvetei, e ignorat de muntele de vase murdare.

Oamenii: Întîi goală, camera, în care am ajuns pe la 9 seara, dezamăgit că Bierkeller, barul de metale din apropiere era închis, s-a umplut toată noaptea cu petrecăreții din curte și din barul de la parter (cea mai ieftină bere e 4 lire – am vrut să beau una, dar nu prea mi-a plăcut atmosfera). Primele au venit o blondă și o brunetă care au vorbit într-una de-ale fetelor pînă tîrziu (n-am tras cu urechea, le aveam acoperite cu căști), apoi un cuplu cazat la etajul a două paturi vecine care s-a certat în șoaptă vreo juma de oră (ea ofta, îi era rău de la băutură și încerca să obțină puțină compasiune, el voia doar să doarmă, ca și mine), apoi nu mai știu. Cert e că, dimineață, toate paturile erau pline cu mahmuri.

Ambianța: Fool Moon Backpackers e mai mult un bar cu hostel decît invers. Probabil că, în week-end, cei mai mulți clienți sînt consumatori localnici care, la multele beri consumate, își iau garnitură și un pat, pînă să-l întîlnească pe cel de acasă.

(articol publicat în Cațavencii nr. 44/327 din 8 noiembrie 2017)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.