Spații de cazare la mare înălțime. Book-A-Rest Hostel, București

Book-a-rest Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Book-a-rest Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Book-A-Rest, puiul lui Crazy Duck (are – avea? – aceiași patroni ca și hostel-ul de pe Știrbei), s-a deschis imediat după succesul predecesorului său de lîngă Cișmigiu…

Locul: …în imediata apropiere a părculețului Izvorul Rece, la vreun sfert de oră de mers alert de la Universitate pe Bulevardul Carol, sau după două stații cu 311, de la Piața Rosetti. În curtea comună a caselor vechi cu poartă din grilaj metalic împărțită cu vecinii, Teatrul de Artă București, barul cu terasă acoperită construit în jurul unui copac bătrîn și restaurantul La Nuci găzduit de aceeași clădire. Pentru hostel, te deplasai spre fundul curții, pînă în capăt, și făceai brusc dreapta, în zona de lounge exterioară cu bănci, mese și șezlonguri în care viitorii tăi colocatari o ardeau zi și noapte la țigară.

Prețurile: Deși mă așteptam să plătesc mai mult, la începutul acelui iulie torid al prezentării la check-in, am fost plăcut surprins cu o promoție de bun-venit, patul costînd atunci doar contravaloarea în lei a 5 euro. 5 euro foarte valoroși: în banii ăștia au încăput și împrumutul unui prosop de duș, și-un Ciuc la draft, pe terasa alăturată, la care clienții hostel-ului aveau reducere la următoarele beri de după consumarea cadoului.

Oamenii: Dintre toți cei care mi-au fost colegi de cameră pentru o noapte, singurii cu m-am întîlnit la berea asta din partea casei au fost Olivier, fotograf profesionist pentru o revistă pariziană, și un vienez subțirel al cărui nume nu mi-l mai amintesc. Francezul era de-o lună în București și știa deja destul de bine orașul, austriacul, venit pentru prima dată în România, pleca a doua zi spre Brașov, cu intenția declarată de a ajunge la un moment dat și prin Vama Veche, de care aflase de la o recepționeră c-ar fi paradisul boemilor. Căuta un loc mai sălbatic și mai izolat, deci nu i se potrivea Vama, așa că i-am desenat pe un șervețel cum să ajungă la Gura Portiței.

Ambianța: Book-A-Rest locuia cam departe pentru bețivii de Centrul Vechi rămași fără bani de taxi și dorm-ul de opt era un pic cam înghesuit, dar interiorul renovat modern, cu pereți pictați în mesaje pozitive, putea fi ambianța unei cazări mai mult decît decente. Plus că locul venea cu o ofertă completă: pat, mîncare, băutură și culturalizare… ce-ți trebuia mai mult de-atît?!

(articol publicat în Cațavencii nr. 6/495 din 10 februarie 2021)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.