Spații de cazare la mică înălțime. Hotel La John, Vama Veche

Hotel La John, Vama Veche. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hotel La John, Vama Veche. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Săptămîna asta începe nebunia în Vamă, cu tradiționala beție generală de 1 Mai care inaugurează fiecare sezon estival. Dacă, în aceste circumstanțe atenuante, faci greșeala să te combini cu vreo mofturoasă, fii sigur că, mai pe seară, o să te tîrască afară din cortul de pe plajă pînă la cel mai apropiat hotel. La John, de exemplu, măgăoaia aia sinistră din lemn (stil rustic, my ass), din spate de la Stuf.

Adresa: Strada Falezei nr. 5-7, Vama Veche. Altitudine: depinde de nivel: la parter – 1 m, la mansardă – 10 m.

Căi de acces: De pe bulevardul cu crîșme, faci stînga în intersecția de la WC și mai mergi cam 50 de metri. La John este fix între supermarket-ul lui Mitocanu și ceaunele cu varza exorbitantă a lui Șoni.

Dotări: TV, aer condiționat, balcoane, muzică tare de la Stuf. Fițosul de Mamaia o să-și recunoască habitatul.

Prețuri: La un moment dat, tarifele pentru o cameră erau între 120 și 200 de lei, dar informația asta n-o știți de la mine. Oricum, zilele astea, cînd tot Bucureștiul se mută în Vamă, un pat aici va fi adjudecat la licitație.

Ambianță: N-ai mai găsit loc decît la mansardă? Pregătește-te psihic pentru o atmosferă de celulă: sticla termopanelor s-a terminat la apartamentele etajelor inferioare și, din resturile rămase, meșterul a confecționat doar un gemuleț de budă, cca 40×40 (în engleza colocvială, proprietarul n-a mințit – ești exact unde scrie pe firmă: la john). Dacă vrei să rămîi aici, e treaba ta. Dar pun pariu că o să te simți mult mai bine chiar și sub o masă de la Pirați.

(articol publicat în Cațavencii nr. 17/95 din 1 mai 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.