Spații de cazare la medie înălțime. Cabana Voina, Iezer-Păpuşa

Cabana Voina, Masivul Iezer-Păpuşa. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Voina, Masivul Iezer-Păpuşa. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Tura în Iezer se încheie astăzi, la cabana Voina: la trei sferturi de oră de la plecarea de la Cuca, ne oprim aici, pe terasa din fața cabanei, pentru o ciorbă de burtă fierbinte, o bere rece și o sesiune de convorbiri telefonice explicative, după două zile de semnal fluctuant sau inexistent.

Adresa: La intersecția majorității traseelor care urcă în Iezer-Păpuşa, într-o poiană de pe Valea Rîului Tîrgului. Altitudine 983 m.

Căi de acces: Din amonte, poteci marcate punct albastru, cruce albastră, bandă albastră, triunghi roșu. Din aval, vreo 20 de km de drum recent asfaltat, marcat bandă albă pînă în Cîmpulung.

Dotări: Mese și bănci din lemn, fețe de masă relativ curate, farfurii de epocă (albe cu dungă albastră). Dotări de motel comunist, perioada tîrzie.

Prețuri: Ciorba de burtă e 10 lei (plus, opțional, 2 lei smîntîna și un leu ardeiul iute). Alte accesorii, din zona fără prioritate a șoferilor: țuică de Zetea – 20 de lei suta, Beck’s la 0,5 l – 6 lei. Cu ocazia excursiei de spălat pe mîini la buda din interior (cum intri în recepție, pe stînga), faci cunoștință și cu prețurile la cazare: 80/100 de lei camera dublă cu baie, 160/180 de lei apartamentul (standard/superior; care-i diferența între standard și superior, nu scrie nicăieri).

Ambianță: După sendvișurile și conservele de pe munte, o ciorbă caldă nu se mai comentează, indiferent cît de subțire și de lungă este. La sfîrșit, ridici nasul din farfurie și constați că parcarea e la fel de aglomerată ca și terasa: din mașinile aliniate la marginea drumului, picnicari de duminică cară de zor casolete și pungi către grătarele instalate pe malul rîului presărat cu gunoaie.

(articol publicat în Cațavencii nr. 35/113 din 4 septembrie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.