Metal Church, biserica sibiană de rit metalic ruginit

Metal Church bar, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Metal Church bar, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Cînd: Vineri noapte, după prima zi de Artmania, imediat după concertul Die Toten Hosen.

Unde: Sibiu, Şoseaua Alba Iulia, 6. Nu-mi cereţi detalii exacte de localizare. Dacă, totuşi, insistaţi să vă bazaţi pe sistemul de referinţă al unuia care a aruncat cu jetoane în dozatoarele de bere ale festivalului toată seara, OK: la ieşirea din Piaţa Mare, traversaţi un labirint de străduţe în direcţia Alba Iulia (parcă) vreun sfert de oră şi, dacă nu v-aţi rătăcit între timp, veţi ajunge la Metal Church. E mai sigur, însă, să aveţi drept ghid un localnic. Sau să luaţi un taxi.

Cine: În seara aia, erau mai mulţi enoriaşi cu chef de after party din afara parohiei decît credincioşi sibieni: numai noi, la masa de lîngă motorul parcat la doi paşi de uşa de la intrare, eram vreo zece proaspăt convertiţi.

Ce/Cît: Timişoreana (4 lei) şi Ursus (5 lei); cam cu de-astea se împărtăşeau rockerii prezenţi în zonă. În ceea ce mă priveşte, îmi amintesc doar prima comandă: patru ursuşi, o timişoreană şi două sucuri pentru domniţe – 32 lei. Problemă pentru cei care susţin zilele astea sesiunea de toamnă a Bac-ului: rezolvînd ecuaţia de mai sus, să se calculeze cît costă o doză de suc, ce vîrstă au domniţele şi la ce oră am plecat de-acolo.

Muzică: Ave Maria. Nu, pe bune, ce v-aţi aştepta să auziţi aici: coruri gregoriene? Metale, nene, ce altceva? În atenţia patronului, care se fîţîia la bustul gol, îmbrăcat doar cu un tatuaj, după tejghea: pe lîngă achiziţionarea (încă a) unui frigider (paranteză enervată: să vinzi bere caldă unui client setos e înjurătură de mamă), se impune investiţia într-o conexiune mai bună la net, moşule. În avanpremiera concertului din seara zilei care tocmai începuse, mi-am dorit, la jumătatea de ladă de beri cumpărate, o garnitură de My Dying Bride – n-aveau în stoc, pe calculator; într-un tîrziu, cînd YouTube le-a furnizat-o amabil, net-ul a sughiţat fix la pasajul principal al piesei.

WC: Nu exagerat de curat, dar, pe undeva, e de înţeles: preocupaţi cu slujba la bar, duhovnicii de serviciu au uitat de cabinele de spovedanie individuală, de răstit la bocanci, ale păcătoşilor.

(articol publicat în Cațavencii nr. 33/60 din 22 august 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.