Nashpa Turizm: Caţavencu în vacanţă cu trenul. Episodul 11: Ljubljana-Belgrad

Ljubljana, Slovenia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Ljubljana, Slovenia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Ocolul Europei în 30 de zile se întoarce acasă, via Ljubljana-Belgrad

Din episoadele anterioare: nenea Nae a dat ocol Europei pe traseul Praga-Berlin-Köln-Amsterdam-Haga-Rotterdam-Bruxelles-Bruges-Gent-Paris-Grenoble-Lausanne-Geneva-Lyon-Bordeaux-Biarritz-Porto-Lisabona-Madrid-Barcelona-Pisa-Florenţa.

După ce s-a culcat la Florenţa, Nae se trezeşte căscînd pe peronul gării din Ljubljana. O ia hai-hui prin oraş, trece Podul Dragonului peste Ljubljanica şi urcă la Castel. Unde e sechestrat de un cuplu de sloveni simpatici pînă spre seară, cînd coboară să aplaude musical-ul de pe scena din piaţa centrală.

A doua zi, pleacă spre croaţi. Vrea să viziteze Zagrebul, dar o ploaie duşmănoasă îl ţintuieşte în trenul care opreşte la ultima staţie: Belgrad.

Întîlneşte un belgian, fost reporter de război în zonă acum 10 ani, pe care îl convinge să joace într-un remake lîngă nişte clădiri bombardate şi la muzeul militar de la Kalemegdan, fortăreaţa din parcul de deasupra Belgradului. Schimbă 100 euro în dinari, se plimbă pe malul Dunării pînă la Skadarska, vechea stradă cu macadam şi restaurante cu flori la poartă.

Şi joacă într-o scenă de film de Kusturica în trenul Belgrad – Bucureşti, la vama vecinilor noştri cei mai buni după Marea Neagră.

Ultimul aventură – Episodul 11: Ljubljana-Belgrad, ca de altfel întreaga expediţie, vă aşteaptă pe www.catavencu.ro.

(articol publicat pe catavencu.ro, 28 septembrie 2009)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.