Premiile Varza de Aur 2016

Anca Pavel-Nedea, președinte ANT, standul României, Tîrgul de Turism, ROMEXPO. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Anca Pavel-Nedea, președinte ANT, standul României, Tîrgul de Turism, ROMEXPO. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Atențiune, atențiune, comunicat important pentru țară: Biroul de Turism, convocat în ședință extraordinară de Crăciun, în pauza dintre antreuri și pălinci, a hotărît ca, după modelul Mărul de Aur – distincția FIJET (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism) care premiază anual una sau mai multe destinații turistice mondiale deosebite –, să acorde, în același registru fructo-leguminos, premiile Varza de Aur, un fel de Zmeură de Aur turistică, următoarelor persoane și instituții care s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul anului turistic 2016:

Premiul „Varza Anului” goes to ANT, pentru merite birocratice deosebite în publicarea celebrei liste (greșite) a agențiilor de turism fără licență, care a stîrnit panică în piață, nu numai printre agenții, ci și printre clienții acestora. O gafă de excepție, care va rămîne în memoria afectivă a tuturor turiștilor care s-au speriat că li s-a anulat excursia.

La categoria „Perseverare Diabolicum” se decernează cîteva kile de Varză de Aur Centrului de Congrese și Expoziții OLTEXPO, cu ocazia împlinirii vîrstei de mers la școală (ajutătoare) a Celei Mai Vizibile Investiții Inutile Din Bani Publici, expusă în calea tuturor românilor care trec Carpații pe ruta Sibiu-Rîmnicu Vîlcea.

La categoria „Magna Graecia”, varza pe anul 2016 se acordă domnului Recep Erdogan, pentru ajutorul nesperat dat turismului grecesc și imensul sprijin acordat turiștilor români în rezolvarea spinoasei dileme „Concediu în Turcia sau în Grecia?”.

Premiul „Românul anului 2016” se decernează domnului József Janos Váradi, patronul Wizzair, pentru efortul neprecupețit de a conecta România cu Europa și pe români cu familiile lor, oferind astfel un model de patriotism tuturor membrilor conducerii Tarom.

Cam acestea au fost distincțiile acordate, mulțumim pentru atenție, ne întoarcem la masă, că ni se răcesc sarmalele. Despre alte mere și verze turistice o să mai avem ocazia să vorbim la anu’. Și La mulți ani!

(articol publicat în Cațavencii nr. 52/283 din 28 decembrie 2016 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.