Spații de cazare la mare înălțime. Antique Hostel, București

Antique Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Antique Hostel, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: Vedeta din episodul de azi al serialului de cazări ieftine și bune e Antique, un hostel cu un pronunțat aer vintage situat pe Splai (Independenței, 2A, chiar lîngă clubul Big Mamou). De partea cealaltă a ușii care dă în stradă te primește un hol lung care te conduce direct în bucătărie, după ce trece de recepție – practic, un birouaș pitit sub somptuoasa scară în spirală care urcă spre apartamentele de la etaj (la 2, există o cameră de zi, cu balcon spre Dîmbovița și Piața Unirii). Dormitoarele de la nivelul 3, o mansardă foarte înaltă, au cîte cinci paturi duble, bunk bed, din lemn masiv, utilate ergonomic, cu spații de depozitare mari, închise cu cheia, sub pat.

Prețurile: Sîmbătă, tariful zilei era 30 de lei / pat (reducere promoțională de la 45 de lei), plus încă 30 de lei, rambursabili la plecare, garanția cardului de acces în clădire. Foarte ieftin, ținînd cont că de banii ăștia primești și un mic dejun destul de consistent (pîine, ouă, unt, gem, lapte, cereale, cafea). Totul e să te trezești pînă în 10.30, ora limită de servire, performanță de care nu toată lumea menționată în ultimul paragraf este capabilă.

Oamenii: Am avut surpriza să întîlnesc la Antique o figură cunoscută: Mara, brașoveanca prietenă cu Ana, recepționera de la Casual Hostel Brașov (care, apropo, s-a rebranduit, acum vreo cîteva luni, Promenade), ajuta la curățenie, după check-out-ul unui grup de 44 de elvețieni, ca să-i cazeze cît mai rapid și pe colegii mei de cameră: doi australieni din Melbourne, un estonian în drum spre Istanbul și un Hong Kong-ez care lucrează în UK (un ochelarist ușor speriat: m-a întrebat dacă e safe să se plimbe prin oraș, pentru că n-a văzut prea mulți asiatici pe stradă și i s-a părut că oamenii se uită ciudat la el; l-aș fi trimis în Doraly să se mai liniștească, dar m-am abținut). În bucătărie, în timp ce-mi făceam un ceai, am cunoscut două peruance studente la Bruxelles venite în România întîmplător, fără să știe prea multe despre țară, doar pentru că, la o căutare sumară pe net, Bucureștiul era destinația cu cele mai ieftine bilete de avion. Low cost-ul să trăiască!

Ambianța: De Belle Epoque combinată cu Marea Mahmureală 4. Cu Centrul Vechi exact după colț, nici nu poate fi altfel: seara, Dragoș, unul dintre recepționeri, umbla din cameră în cameră după amatori de pub crawling – propunere declinată politicos, pentru că aveam deja o invitație în Berăria H, la concertul Elefanților Bizari. M-am întors la hostel pe la 3 dimineață și, oricît am încercat să nu-mi deranjez colegii, tot am comis-o: ușa dormitorului s-a deschis cu un scîrțîit care a trezit din somn toată clădirea, cred.

(articol publicat în Cațavencii nr. 11/191 din 18 martie 2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.