Spații de cazare la mare înălțime. Hostel Undeva, Ceva, Deva

Hostel Undeva, Ceva, Deva. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hostel Undeva, Ceva, Deva. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: Undeva, Ceva sună destul de vag. Să fiu, deci, mai explicit: pentru a te caza în hostel-ul ăsta, trebuie să ajungi mai întîi în Deva. Apoi, în Piața Unirii, aka Traian (e mai sigur să ceri trecătorilor indicații spre Piața Traian: eu am întrebat de Piața Unirii, denumirea oficială, și am nimerit în Piața Victoriei, aka Decebal). Bun, acum ia-o pe lîngă statuia romanului din fața Primăriei, mergi vreo cîteva zeci de metri pe strada de pe partea dreaptă, aia cu restaurantul Ceapa roșie și barul Fischer’s Pub, intră în gangul ce se cască imediat după cîrciumile astea două și, voilà, ești la ușa hostel-ului. Mai exact, la poarta care blochează accesul în incintă pe timpul nopții. Deși gazda e o casă veche de vreo două sute de ani, cu încăperi mari, în special pe înălțime, Undeva, Ceva e un chiriaș foarte tînăr, care s-a mutat aici abia anul trecut.

Prețurile: 10 euro (în lei, la cursul zilei). Minibreakfast inclus, în regim open: ceai, cafea și gemuri din bogata colecție de borcane de pe raftul de deasupra ușii din bucătărie.

Oamenii: Dacă ești singurul client, Adrian, proprietarul, îți va ține bucuros companie. Mai ales dacă vii cu o sticlă de vin și cu chef de discuții pe teme de dezvoltare turistică, ca mine.

Ambianța: Hostel-ul e still under construction: pe lîngă cele două dormitoare existente de trei și cinci locuri, Adrian pregătește o extindere locativă în actuala sufragerie, care se va transforma într-un superdormitor cu paturi dispuse pe o platformă în trepte fixată de perete (mă rog, ceva – pardon, undeva-ceva – avangardist, n-am înțeles nici eu prea bine), un proiect care, odată finalizat, o să ofere o ambianță de cameră de cămin studențesc pentru pînă la 18 backpacker-i. Să nu uit: înainte de culcare, e recomandat să faci o vizită în Fischer’s Pub, cu care Undeva, Ceva are o relație de colaborare, și să bagi o bere de somn ușor. De fapt, chiar mai multe, de somn greu: altfel, clopotele bisericii de peste drum și trăncănitul containerului mașinii salubrității îți vor da o deșteptare foarte matinală.

(articol publicat în Cațavencii nr. 21/150 din 28 mai 2014 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.