În episodul de astăzi avem rezervare la un hostel montan dotat cu duşuri cu apă rece, de izvor, şi net mobil de la fumul sobei: Cabana Cascoe.
Adresa: Pe partea de vest a masivului Piatra Craiului, într-o poiană situată pe malul estic al Dîmboviţei (aflată aici în perioada adolescentă, de pîrîu). Altitudine 970 m.
Căi de acces: Din DN 73 Piteşti-Braşov, imediat ce ieşi din Rucăr, faci stînga în Podu Dîmboviţei şi, după vreo 15 km de hîrtoape pe drumul care trece prin Sătic şi duce la barajul Pecineagu, undeva, pe dreapta, treci podeţul peste Dîmboviţa şi ai ajuns.
Dotări: Şapte camere cu cîte două paturi duble încălzite cu sobe din teracotă, bude rustice la marginea pădurii, sală de mese cu ghişeu spre bucătărie. Acces liber la veselă, aragaz, frigider. Liber şi obligatoriu, dacă vrei să mănînci ceva cald din ceea ce-ai pus, în prealabil, la rece.
Preţuri: 30 lei/locul/noapte. Bere şi ţigări, la preţuri rezonabile, în limita stocului disponibil.
Ambianţă: Munţomani vechi, soţii Pană, cabanierii de la Cascoe, scot din tolbă, seara, la mesele din faţa cabanei, poveşti montane de un farmec aparte. Pe care poţi să le trăieşti, a doua zi, plecînd pe traseele marcaj triunghi galben, spre vîrful Păpuşa (2.391 m) din Iezer (cam 5 ore), sau bandă roşie, spre vîrful Piscul Baciului (2.238 m) din Crai (aprox. 4 ore). Sau doar să le visezi, în pătuţul tău, cu pătura pe cap şi picioarele lipite de sobă.
(articol publicat în Cațavencii nr. 11/38 din 21 martie 2012 și pe catavencii.ro)
Be the first to comment