Spații de cazare la mare înălțime. Zalagh Parc Palace, Fez

Zalagh Parc Palace, Fez, Maroc. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Zalagh Parc Palace, Fez, Maroc. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

La cazarea din Fez, Zalagh Parc Palace, am ajuns pe întuneric, după o zi de drumuri pe care oasele noastre au resimțit-o la modul cel mai acut. Și stomacurile. Mai ales după ce-am schimbat fotoliul autocarului cu scaunul de restaurant al cinei-bufet prea bogate pentru ora tîrzie la care trăgeam în farfurie cîte o mostră de prin platourile diverselor specialități locale: dacă cedai tentației de a te îndopa cu tajine-urile și deserturile apetisante pentru care magrebienii sînt recunoscuți, ar fi urmat o noapte memorabilă.

Locul: Cinci stele marocane luxe, cum scrie pe o placă imensă de la intrarea în hotel, înseamnă tavan încrustat cu motive orientale, candelabru multibrațetat și havuz cu arteziană între canapelele din hectarul de lobby în care poți să joci liniștit fotbal. Și hochei, dacă polișezi bine pardoseala placată cu marmură din fața recepției. Supremul lux al camerei duble 3156, în care-am dormit de data asta singur, este ușa din lemn pictat către baia cu cadă și duș (sala tronului e o încăpere separată).

Prețurile: O cameră single la Zalagh Parc Palace costă oficial 1.600 de dirhami (cam 160 de euro), la care se adaugă taxe de promotion touristique (12,10 dirhami) și taxe communale (27,50 dirhami), după cum ești anunțat din A4-ul lipit pe ușa camerei. Cît au plătit efectiv din suma asta organizatorii excursiei opționale la Fez, Meknes și Rabat, habar n-am și nici nu mă interesează, tot ce știu e că noi le-am dat 200 de euro – ceva ghidaj, transport, mese și trei nopți de cazare incluse, alcool exclus. Cît privește prețul băuturii, pentru cei interesați, dacă la cină ne-am fi dorit să bem un vin marocan, chelnerul ar fi adus la masă, pentru 180 de dirhami, o sticlă de Al Faisavin. Nu ne-am dorit.

Atmosfera: Am plecat de la Zalagh Parc Palace a doua zi dimineață, imediat după micul dejun, așa că atmosfera în cele vreo nouă ore de ședere acolo a fost, în cea mai mare parte a timpului, de vis. Somnul adînc a garantat asta.

(articol publicat în Cațavencii nr. 8/394 din 27 februarie 2019)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.