Nashpa Turizm: Caţavencu în vacanţă cu trenul. Episodul 8: Porto-Lisabona

Lisabona, Portugalia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Lisabona, Portugalia. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Ocolul Europei în 30 de zile continuă în Portugalia!

Din episoadele trecute: după ce s-a plimbat agale prin Elveţia şi Franţa, nenea Nae a prins la Biarritz în ultimul moment trenul de noapte cu destinaţia Porto.

În compartiment, Nae dă un chef monstru cu două irlandeze, un canadian şi doi englezi. Dimineaţă se trezeşte mahmur într-un Porto ploios, ia un tramvai vechi pînă la capătul traseului şi se cazează la un hostel de la fereastra căruia Cidade das Pontes, oraşul podurilor peste Douro se vede perfect. Îl va vizita însă a doua zi; acum e o vreme numai bună de înecat amarul în dulcele vin de Porto.

A treia zi pleacă la Lisabona, să-şi împlinească visul de peste noapte: se dă cu telegondola din Parque das Nações între podul Vasco da Gama şi Oceanariu. După cascadoria asta, ascultă fado pe străzile din celebrul cartier Bairro Alto şi face o baie scurtă în ocean la Cascais, o Mamaie stîncoasă de Atlantic.

Stimaţi clienţi, treceţi pe la noi – catavencu.ro. Vă aşteaptă proaspete, calde, gratuite, galeria foto şi filmuleţul din episodul 8: Porto-Lisabona.

(articol publicat în Academia Cațavencu nr. 36/924 din 9 septembrie 2009 și pe catavencu.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.