Spații de cazare la mare înălțime. Cabana Poiana Secuilor, Predeal

Cabana Poiana Secuilor, Predeal. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Cabana Poiana Secuilor, Predeal. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Previously on “Spații de cazare la mare înălțime”: la finalul unei ture în Piatra Mare, doi montaniarzi au rămas peste noapte la Pensiunea Gil din Timișu de Sus. În episodul de astăzi, acțiunea începe a doua zi dimineață: după ce rătăcesc marcajul și traversează fără repercusiuni domeniul privat Vlădeț (vile cochete, gazon tuns la milimetru, păstrăvărie, teren de tenis), cei doi urcă fluierînd după urși prin pădure și fac popas la Cabana Poiana Secuilor.

Adresa: Clăbucetele Predealului, pe traseul care duce spre vîrful Postăvaru prin Poiana Trei Fetițe. Altitudine 1.070 m.

Căi de acces: Din Predeal, pe triunghi galben (cca 2 ore). Însă, după numărul de mașini parcate, 90% dintre cei ajunși aici sînt bucureșteni veniți pe DJ 102 D, pe patru roți și doi șlapi, nu pe două bețe de trekking și doi bocanci.

Dotări: 40 de locuri în camere cu baie proprie sau comună. Cît au băut băieții o bere pe terasa din fața cabanei, bucătarul a meșterit în ceaunul de lîngă grătar etapa preliminară de fabricație a unui (ce altceva în Poiana Secuilor?) gulaș ce urma să fie gata în vreo două ore.

Prețuri: Bucureștene, asortate cu clientela majoritară: Tuborg (330 ml) – 6 lei, Skol la draft – 5 lei, gulaș – 20 de lei porția. Cazarea (60 de lei camera cu două paturi) e la preț de motel în Voluntari.

Ambianță: Suportabilă, ținînd cont de atmosfera de serbare cîmpenească din zonă. De apreciat, totuși, ambianța sonoră neagresivă (muzică folk la volum decent), în evident contrast cu vecinii de la Trei Brazi care mai au puțin și pun de o discotecă în mijlocul drumului. Dar despre asta, vorba Teleenciclopediei, în episodul următor.

(articol publicat în Cațavencii nr. 26/104 din 3 iulie 2013 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.