Spații de cazare la mare înălțime. Poirot Hostel, Brașov

Poirot Hostel, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Poirot Hostel, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Rebranduit succesiv din Casual, The Evil Clown sau Promenade, spațiul de cazare periodic renovat și recompartimentat din episodul de azi a fost de-a lungul timpului hostel of choice ori de cîte ori ajungeam prin Brașov. Pentru că era foarte aproape de centru și relativ aproape de Rockstadt (pe jos, făceam cam un sfert de oră). Ultima dată cînd am stat aici (acum vreun an și ceva) se numea Poirot, ca și barul (fost club de manele!) de la subsol în care se mutase și recepția, și era tot…

Locul:lîngă parcul central, sub Dealul Cetățuii, pe Lungă, 8, imediat după intersecție. Pentru o vreme a avut și o extensie, un fel de filială, cîteva sute de metri mai încolo, peste stradă, la numărul 53: Hostel Mini, un apartament de-o cameră cu paturi metalice de la Ikea, la parterul unei case săsești, în care erau cazați clienții care nu mai încăpeau la sediu.

Prețurile: Locul ăsta cu atîtea nume și schimbări de formă a fost mai mereu și una dintre cele mai ieftine cazări din oraș. Cel mai puțin am plătit, parcă, vreo 22 de lei, în timpul procesului de reconfigurare, cînd printre turiști se învîrteau și meșterii lucrărilor.

Oamenii: Am întîlnit fel și fel de oameni aici, backpacker-i simpatici de prin toată lumea pe care, odată intrați în vorbă, dacă discuțiile meritau continuate, mă ofeream să-i scot la o bere în Rockstadt. Da, am trăit momente interesante cu locatarii de-o noapte ai hostel-ului, cu Yuki din Sapporo și Graham din Brisbane (cărora le-am oferit ponturi de localnic pe-o hartă a obiectivelor turistice brașovene de neratat, în afara Branului pentru care veniseră țintit), cu Ming din Hong Kong și Hiromi din Nagano (idem, am fost furnizor oficial de informații pentru miniexcursia de Sinaia-Peleș din escala drumului cu trenul spre București), cu Nelson din Porto (care lucra la Lisabona și-și luase zece zile de vacanță între joburi pentru o expediție pe ruta Praga-Budapesta-București-Sinaia-Brașov) sau cu volubilul columbian foarte umblat prin lume cu care…

Ambianța: …am stat la povești și la bere, în bucătărie, pînă-n zori, al cărui nume, din păcate, l-am uitat. În Casual / The Evil Clown / Promenade / Poirot puteam să fac și un revelion, cu un grup de polonezi. Dacă n-aș fi plecat cu noaptea în cap, în dimineața lui 31, spre Timișoara, ca să rămîn blocat în Sibiu.

(articol publicat în Cațavencii nr. 48/485 din 2 decembrie 2020)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.