Spații de cazare la mare înălțime. Hostel PanGeea, Sibiu

Hostel PanGeea, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hostel PanGeea, Sibiu. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Locul: Hostel-ul din episodul de astăzi e în Sibiu, pe strada Avram Iancu, la numărul 4. Pînă ți-o găsește GPS-ul, la adresa asta te duce rapid fraza următoare: în Piața Mare, pe capătul opus Muzeului Brukenthal, peste drum de Billa, e un gang; cum intri în el, pe stînga, dai de o ușă; urci treptele pînă la etaj; ai ajuns la destinație. Dacă ți-e sete, deschizi ușa din stînga și intri în pub-ul Geea; dacă ți-e somn, o deschizi pe aia din față și ești în holul hostel-ului. Un apartament decomandat cu dormitoare de pînă la opt paturi, bucătărie, baie și terasă cu vedere (și, pe seară, audiție) la curtea interioară din care se face accesul în clubul vecin, Valhalla.

Prețurile: 50 de lei patul, la comun, 120 de lei dubla pentru cupluri în luna de miere, 10 lei garanția cheii de la intrare. Idee pentru patron: niște discount-uri la băuturile din barul-frate alăturat ar fideliza clientela.

Oamenii: Singura mea colegă de cameră a fost o americancă drăguță care lucrează în Budapesta și a profitat de cîteva zile libere pentru un tur pe ruta Timișoara-Sibiu-Sighișoara. Urma, of course, o vizită a mitului Dracula de la Bran; la insistențele ei de a afla adevărul istoric, i-am spulberat toate prostiile pe care i le băgase în cap Hollywood-ul. Apoi mi-am făcut datoria patriotică de a fi ospitalier cu străinii și am invitat-o la o bere/cafea în oraș, dar am fost refuzat cu părere de rău: trebuia să se trezească foarte devreme, pentru întîlnirea cu trenul de Brașov.

Ambianța: Așa că, din păcate, pot să vă povestesc mai multe despre ambianța nocturnă a cîrciumilor rock din centrul Sibiului, decît despre cea de la hostel-ul PanGeea din acea noapte: m-am întors în cameră spre dimineață, după ce am consumat niște (multe) beri în Cramă, am interpretat un karaoke aproximativ (Metallica – “One”) în Valhalla și am închis, împreună cu patronul, Bohemians Flow Art & Pub. Americanca mea plecase deja și, probabil, în semn de mulțumire că i-am înțeles refuzul și că nu m-am răzbunat deranjînd-o cu sforăituri, mi-a lăsat două prăjiturele pe colțul mesei din bucătărie.

(articol publicat în Cațavencii nr. 15/144 din 16 aprilie 2014 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.