The Blu’zz. Astă-seară consumăm în familie

The Blu'zz, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
The Blu'zz, București. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Cînd: Într-o vineri după-amiază,…

Unde: …după vreo două beri consumate împreună cu un bun amic pe o terasă din centru, a răsărit spontan ideea de a continua acțiunea de combatere a caniculei într-un bar pe care nu-l mai vizitasem de mult timp, de pe vremea cînd cei de-ai casei îl strigau Corneille. Încălecăm, deci, un taxi pînă pe General Ipătescu nr. 4, colț cu Olari (relativ aproape de intersecția Bulevardul Carol – Calea Moșilor), și iată-ne sunînd la ușa din zidul acoperit cu iederă, ocolind teiul de la intrare și ocupînd o masă pe terasa din curtea mică, intimă, a casei vechi, cu etaj, în care locuiește The Blu’zz.

Cum: Ca să-ți iei ceva de băut, ai de făcut o mică excursie înăuntru: intri prin capătul de terasă opus celui cu ecran de proiector, treci printr-o cameră cu mese de ping-pong și fusbal (2 lei fisa), printr-o alta cu poze alb-negru pe pereți și, gata, ești în bar. Dacă pe parcurs ai făcut undeva la stînga, gata, ești în budă.

Cine: La ora aia, 5 p.m. trecute fix, singurii clienți erau o tanti visătoare, care mesteca absent cu un pai într-o sondă, și doi șahiști tăcuți, într-un colț, lîngă intrare. O atmosferă familială, relaxată, de stat la umbră, cu o bere rece în mînă, și de planificat expediții la Polul Nord.

Ce/Cît: Holsten (5 lei), cu autoalimentare periodică de la bar. De notat, pentru situațiile în care vii însoțit de ea: limonadă à la Blu’zz – 7 lei, Campari Tonic – 12 lei.

Muzică: Cît am golit noi o ladă de bere cavalerească și am updatat diverse subiecte, ne-au cîntat ușor la ureche, din boxele date la minimum, vocile familiare ale lui Eric Clapton, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Led Zeppelin (dacă am uitat pe cineva, scuze). Cîteodată, cînd artiștii ăștia tac, se întîmplă pe-aici și concertele altora – zice Oigăn, de la Kumm, de pe afișul lipit pe oglindă, în budă.

WC: Care budă are un aer familiar, vintage, de sfîrșit de secol XX, perioada decadentă: faianță albă – pardoseală mozaic – mătură. Din fericire pentru nasurile fine, aerul ăsta de WC clasic e schimbat de deschiderea modernă a ferestrelor mari, avangardiste, care dau în curte.

(articol publicat în Cațavencii nr. 34/61 din 29 august 2012 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.