Tura în Iezer se încheie astăzi, la Cabana Voina: la trei sferturi de oră de la plecarea de la Cuca, ne oprim aici, pe terasa din fața cabanei, pentru o ciorbă de burtă fierbinte, o bere rece și o sesiune de convorbiri telefonice explicative, după două zile de semnal fluctuant sau inexistent.
Adresa: La intersecția majorității traseelor care urcă în Iezer-Păpuşa, într-o poiană de pe Valea Rîului Tîrgului. Altitudine 983 m.
Căi de acces: Din amonte, poteci marcate punct albastru, cruce albastră, bandă albastră, triunghi roșu. Din aval, vreo 20 de kilometri de drum recent asfaltat, marcat bandă albă continuă sau intermitentă pînă în Cîmpulung.
Dotări: Mese și bănci din lemn, fețe de masă relativ curate, farfurii de epocă (albe cu dungă albastră). Dotări de motel comunist, perioada tîrzie.
Prețuri: Ciorba de burtă e 10 lei (plus, opțional, 2 lei smîntîna și un leu ardeiul iute). Alte accesorii, din zona fără prioritate a șoferilor: țuică de Zetea – 20 de lei suta, Beck’s la 0,5 l – 6 lei. Cu ocazia excursiei de spălat pe mîini la buda din interior (cum intri în recepție, pe stînga), faci cunoștință și cu prețurile la cazare: 80/100 de lei camera dublă cu baie, 160/180 de lei apartamentul (standard/superior; care-i diferența între standard și superior, nu scrie nicăieri).
Ambianță: După sendvișurile și conservele de pe munte, o ciorbă caldă nu se mai comentează, indiferent cît de subțire și de lungă este. La sfîrșit, ridici nasul din farfurie și constați că parcarea e la fel de aglomerată ca și terasa: din mașinile aliniate la marginea drumului, picnicari de duminică cară de zor casolete și pungi către grătarele instalate pe malul rîului presărat cu gunoaie.
(articol publicat în Cațavencii nr. 35/113 din 4 septembrie 2013 și pe catavencii.ro)
Be the first to comment