Spații de cazare la mare înălțime. Hostel Kismet Dao, Brașov

Hostel Kismet Dao, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism
Hostel Kismet Dao, Brașov. FOTO: Grig Bute, Ora de Turism

Primul hostel din Brașov, deschis de un american de origine coreeană, în 2001. Între timp, și-a schimbat proprietarul și s-a mutat într-o nouă locație, dar și-a păstrat (re)numele cu rădăcini asiatice: Kismet Dao, Calea Destinului.

Locul: Notează-ți pe GPS: Neagoe Basarab, numărul 8. Strada asta în pantă de la poalele Tîmpei e la vreo 15 minute de Piața Sfatului, într-o zonă atît de liniștită, încît pare pustie comparativ cu agitația din centru. Cum urci, hostel-ul e pe mîna dreaptă: o vilă pe trei niveluri – la etaj, dormitoarele, la parter, recepția și bucătăria, la subsol, lîngă dușuri și bude, camera de chill-out cu pereți pictați, de pe care-ți zîmbesc fețe cunoscute (Hendrix, Bob Marley, Janis Joplin, John Lennon), canapele, planșă de darts, consolă de jocuri, televizor și sistem de sunet în care-ți poți înfige stick-ul cu propria muzică favorită.

Prețurile: În schimbul a 41 de lei, ai acces la un pat din The Tiny Room, dormitorul de 12 locuri de la mansardă, ale cărui dulapuri sînt personalizate cu citate din filosofia daoistă (rucsacul meu a stat în sectorul Healing. Fire cools. Water seeks its own level). Pentru o stare cît mai Zen, primești și o bere Azuga, din partea casei (următoarea e 4 lei). Alte gratuități: prosop, mic dejun în regim self-catering (lapte, patru tipuri de cereale, cafea, ceai), Internet, via Wi-Fi sau direct, la cele două computere din recepție.

Oamenii: Ruso-belgianul Boris din Gent, cuplul suedez (ea, din Göteborg, el, din Stockholm) venit în vizită la rudele din România și americanca tăcută care citește non-stop. Plus veteranul Mitch, australianul din Brisbane care, după o lună de rezidență la Kismet Dao și pe pîrtiile de snowboard din Poiană, e deja de-al casei: Gabi, patroana hostel-ului, nu-i mai ia nici un ban.

Ambianța: Intrînd în contact cu colegii de cameră și cu poveștile lor de călătorie, te simți ca-n tabără. Una internațională, care-ți oferă ocazia de a mai rula nițel engleza conversațională, ușor ruginită după atîta nefolosire de la ultima ieșire afară.

(articol publicat în Cațavencii nr. 13/142 din 2 aprilie 2014 și pe catavencii.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.